O nama

Dženita Kadić - suosnivač i formulator

Naša priča je priča o jednoj opsesiji! Ako volite takve priče, nastavite čitati!

Jednom davno, sada već davne 2012. godine, jedna djevojka je poželjela napraviti kremu.

Ali ne bilo kakvu kremu, takvih je već bilo i previše. Njena želja je bila napraviti najbolju kremu!

Ta njena prva krema je bila daleko od najbolje, međutim, ta opsesija i traganje za najboljom formulom, nastavila se, rasla, usavršavala, bujala i konačno; eksplodirala u nešto što danas znamo kao Mak Skincare.

Naša opsesija se ogleda u činjenici da naše proizvode kreiramo i stvaramo pod najstrožom lupom koja podrazumijeva da se kombinuje najbolje ali i najistraženije iz prirode i nauke, potom pretvori u nešto visokofuncionalno a u isto vrijeme i estetski lijepo. Mi razumijemo da skincarare nije samo puko zadovoljavanje potreba kože, već jedan cjelokupan doživljaj, ljubav prema sebi i način života. Skincare je stav! Stoga, i naš moto jeste Ljepota sa stavom, jer smatramo da svaka žena ima pravo da za sebe traži najbolje, kako u drugim segmentima života, tako i u njezi kože.

Dženita Kadić - suosnivač i formulator

Mi nismo samo prirodna kozmetika, mi smo I prirodna kozmetika. Koliko volimo prirodne sastojke, jednako volimo i držimo se preciznosti nauke. Uzimamo najbolje iz prirode i najbolje od nauke i onda vama napravimo proizvod koji djeluje! Smatramo da je to najbolji pristup i čvrsto ga njegujemo. Da ovaj pristup djeluje, pokazuju hiljade naših zadovoljnih korisnika koji se uvijek vraćaju po još. I mi ih ne smijemo i nećemo iznevjeriti!

Premda relativno mlad brand, (pod imenom Mak Skincare postojimo od 2021.), u tih nekoliko godina uspjeli smo osvojiti na hiljade srca (i lica), već u samom početku pozicionirati se i učvrstiti našu poziciju u najvećem drogerijskom lancu dm, i nalazimo se na policama svih njihovih poslovnica u Bosni i Hercegovini. Sudjelovali smo na međunarodnom sajmu Beautiful, Orea Art Market. O nama ste čitali na Bonjour portalu, časopisu Ljepota i zdravlje, gledali ste nas ponekad i na TV ekranima – ipak, naše najdraže učešće jeste sudjelovanje u razgovoru s vama! Svakodnevne skincare priče, savjeti, preporuke i sve te slatke teme koje imamo s našim Makovnjačama! Njegujemo taj odnos, iznimno držimo do te naše veze.

Ukoliko nas pratite, znate da smo prvi na BiH tržište donijeli balzam za skidanje šminke (čuveni Naked Face), kao i sastojke poput bakuchiola, teksture poput praškastih maski za lice i tekstura poput plavog ulja i dvofaznih ampula za lice. Stoga, pogađate, volimo inovativnost i čast nam je biti pionirima u beskrajno prekrasnom svijetu skincarea.
Opsesija, s početka priče, podrazumijeva decenijski dugo proučavanje najaktualnije naučne literature iz oblasti dermatologije, kozmetologije, farmacije i primjene stečenog znanja. Stoga, naše formulacije uvijek sadrže najistraženije sastojke i njihove kombinacije i koncentracije u optimumu.

Priča o nama se svaki dan nadopunjuje, raste, mijenja ... kao i koža sama!